Kaspersky en Interpol trekken weer samen ten strijde

Samenwerking tegen cybercrime met vijf jaar verlengd

Dit artikel delen:
Aanpakken cybercrime

In hun wereldwijde strijd tegen cybercriminaliteit gaan Kaspersky en Interpol opnieuw een vijfjarige samenwerking aan. De twee organisaties geven daarmee een vervolg aan het partnerschap dat in 2014 is opgestart.

Daartoe hebben de topmannen Tim Morris (Interpol) en Eugene Kaspersky (tevens oprichter Kaspersky) vandaag tijdens de Interpol World 2019-conferentie in Singapore een contract getekend.

Interpol is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit, waaronder ook cybercriminaliteit. De samenwerking bestaat eruit dat Kaspersky de securityexperts van Interpol traint en actief actuele cyberdreigingsinformatie deelt. Ook speelt het cybersecuritybedrijf een rol bij het inzetten van de juiste technologie die nodig is in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Landsgrenzen

In een persverklaring benadrukt de Russische leverancier van beveiligingsoplossingen voor endpoints Kaspersky dat de strijd tegen cybercriminaliteit niet bij de landsgrenzen ophoudt. Het cybersecuritybedrijf neemt naar eigen zeggen regelmatig deel aan gezamenlijke internationale politieoperaties. Zo wordt er actief samengewerkt in onderzoek naar dreigingssituaties, al dan niet in nauw overleg met verschillende wetgevingsinstanties en het wereldwijde CERT (Computer Emergency Response Team).

‘Cybercriminaliteit neemt voorlopig alleen maar toe en wordt steeds geavanceerder. Dat vraagt om intensieve grenzeloze samenwerking in een ecosysteem van partijen die bereid zijn hun expertise actief te delen. Dat is belangrijker dan ooit. Uiteraard zijn we blij dat we onze samenwerking met Interpol kunnen voortzetten’, aldus Kaspersky.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-03T16:31:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.