Horizon 2020 krijgt laatste schijf van elf miljard

Cyberveiligheid is een van de beoogde onderzoeksterreinen

Dit artikel delen:
Europa

Het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 krijgt in zijn laatste jaar een enveloppe van elf miljard euro toegestopt. Dat heeft de Europese Commissie aangekondigd.

In totaal is er zo 77 miljard euro gespendeerd aan Horizon 2020. Het programma droeg onder meer bij aan de eerste beelden van een zwart gat en de ontwikkeling van vaccins voor ziekten zoals Ebola.

Voor 2020 wil de Europese Commissie een grotere impact van het onderzoek dat wordt gefinancierd. Daar wordt ingezet op minder verschillende onderzoeksterreinen, maar die wel een grote impact hebben, zoals klimaatverandering, schone energie en cyberveiligheid.

Horizon 2020 zal opgevolgd worden door Horizon Europe, dat loopt van 2021 tot 2027. De structuur en inhoud daarvan zijn nog niet helemaal bepaald maar de Commissie heeft nu al 209 miljoen euro vrijgemaakt voor acties op het gebied van voedsel en natuurlijke hulpbronnen. Verder test ze ook nieuwe co-creatie methoden. Een belangrijke noviteit wordt ook de European Innovation Council (EIC). Dat is een one-stop-shop voor innovatiefinanciering die wetenschap omzet in nieuwe business en de opschaling van bedrijven moet versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-11T16:40:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.