Netlog-lek trof 49 miljoen gebruikers

Dit artikel delen:

Bij een datalek in 2012 zijn zeker 49 miljoen accounts van Netlog-gebruikers op straat terechtgekomen. Dat schrijft de gespecialiseerde website Have I Been Pwned.

Netlog was een Belgisch sociaal netwerk, een soort concurrent van Facebook. Bij het lek zijn e-mailadressen en onversleutelde wachtwoorden buit gemaakt. Het incident werd pas zes jaar later, in 2018 ontdekt. Netlog bestond toen al niet meer, het werd in 2015 geïntegreerd in Twoo, van dezelfde makers. Bank- of betaalkaartgegevens zijn niet bij de gelekte data.

Op Have I Been Pwned kunnen Netlog-gebruikers controleren of hun gegevens in de lek zijn buitgemaakt. Bijna twee derde van de mail- en wachtwoord-combinaties waren trouwens al bekend bij de site, via andere datalekken.

Netlog werd opgericht door Toon Coppens en Lorenz Bogaert, die later naam zouden maken als investeerders in andere digitale projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-16T11:34:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.