Fujitsu komt met nieuwe handpalmidentificatie

Dit artikel delen:
hand handpalmidentificatie

Het Japanse concern Fujitsu komt met een nieuwe, uitgebreidere versie van zijn PalmSecure-technologie. Met de biometrische oplossing worden wachtwoorden overbodig en kunnen gebruikers veilig inloggen op computers, toegang krijgen tot gebouwen of gebruikmaken van applicaties.

De technologie van Fujitsu werkt door het ‘lezen’ van de aders in de handpalmen. Biometrie wint volgens Fujitsu terrein als een betrouwbare, zorgvuldige en efficiënte methode om iemands identiteit te bevestigen. Het bedrijf heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende biometrische oplossingen, zoals irisscans, gezichtsherkenning, vingerafdrukken, spraakherkenning en biometrische handtekeningen. Hieruit blijkt dat al deze oplossingen kwetsbaar zijn voor vervalsing en diefstal en soms - bijvoorbeeld in het geval van vingerafdrukken - ook onhygiënisch kunnen zijn.

Het contactloze PalmSecure gebruikt biometrische technologie die gebaseerd is op beeldherkenning. Het systeem gebruikt technologie van BioSec Group voor authenticatie op basis van het unieke aderpatroon in de handpalm. Doordat aderpatronen bij iedereen anders zijn en gedetailleerde eigenschappen bevatten, kan er van elke afzonderlijke gebruiker een template gemaakt worden, aldus Fujitsu. De valse acceptatiegraad zou op één op de tien miljoen liggen, een onjuiste afwijzing op één op tienduizend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T13:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.