Acronis krijgt kapitaalsinjectie van 147 miljoen dollar

Dit artikel delen:

De van oorsprong Singaporese back-up-specialist Acronis krijgt een kapitaalsinjectie van 147 miljoen dollar na een financieringsronde geleid door de Amerikaanse bank Goldman Sachs. De waarde van Acronis staat nu op meer dan een miljard dollar.

Met het geld gaat Acronis bijkomende ingenieurs aanwerven voor zijn ontwikkelcentra in Singapore, Bulgarije en de VS, en extra datacenters bouwen. Het bedrijf zegt ook actief bedrijven in de gaten te houden om te kunnen groeien door overnames. Bijkomend zal het kapitaal ingezet worden om in de VS te groeien via Acronis SCS, dat zich op de publieke sector richt.

Acronis werd in 2003 opgericht in Singapore, maar is ondertussen officieel een Zwitsers bedrijf. Het heeft meer dan 1.400 werknemers in achttien landen. Zowat tachtig procent van de bedrijven in de Fortune 1000-lijst zijn klant bij Acronis. In 2018 tikte de omzet van het bedrijf met twintig procent aan, 2019 is op weg naar dertig procent groei, zegt stichter en ceo Serguei Beloussov.

Recent kondigde het bedrijf zijn Acronis Cyber Platform aan. Daarmee kunnen derde partijen de oplossingen van Acronis volledig aanpassen aan de wensen van hun klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-20T09:02:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.