Atos koopt id-management-specialist IDnomic

Dit artikel delen:
Puzzel

Atos heeft de acquisitie van IDnomic, specialist in digital identity management, voltooid. De acquisitie stelt de van oorsprong Franse it-dienstverlener in staat het aanbod van digital identity management-tools en oplossingen gericht op public key infrastructure uit te breiden.

Public key infrastructure (pki)-technologie is een systeem waarmee de uitgifte en het beheer van digitale certificaten wordt gerealiseerd. Doel ervan is de digitale identiteit van burgers, machines of aan elkaar verbonden objecten te beschermen. Bij de saas-oplossingen van IDnomic gaat het vooral om systemen gericht op identity en access management (processen gericht op het administreren en beheren van gebruikers in een netwerk en op de toegangscontrole), dataprotectie, het beheer van veiligheidscertificaten en iot-beveiligingsoplossingen.

‘Voor Atos betekent de acquisitie dat het zijn aanbod op het gebied van digital identity management kan verrijken. De betrouwbaarheid is in feite in de oplossingen ingebouwd vanwege de grote expertise van IDnomic op het gebied van pki. Ook wordt het aanbod van Atos uitgebreid met geautomatiseerde certificate lifecycle management-oplossingen die worden aangeboden op basis van een schaalbaar as-a-service-model’, aldus Ralf Helkenberg, securityspecialist bij IDC.

Bij Atos is men (uiteraard) tevreden over de overname. ‘We zijn er trots op dat IDnomic onderdeel wordt van onze organisatie. De overname van IDnomic vergroot onze mogelijkheden om klanten te ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van cybersecurity. Deze acquisitie stelt ons in staat ons internationale leiderschap te versterken en in te spelen op nieuwe uitdagingen die zijn gerelateerd aan de hybride cloud, de automatisering van het beheer van certificaten en iot’, zegt Atos-topman Pierre Barnabé.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-10T10:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.