Volvo Group investeert in cybersecuritybedrijf

Dit artikel delen:

Het Zweedse Volvo Group Venture Capital, de investeringspoot van de gelijknamige fabrikant van vrachtwagens en constructiemachines, doet een investering in Upstream Security, een Israëlisch beveiligingsbedrijf. Het geld moet helpen om beveiligingssystemen te ontwikkelen voor geconnecteerde voertuigen.

Upstream Security heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv en is gespecialiseerd in de beveiliging van voertuigen tegen hackers, of deze nu stilstaan of rijden. De investering is een direct resultaat van het partnership van Volvo met Drive, een Israëlisch innovatiecentrum dat focust op startups in de mobiliteitssector. 

‘Upstream heeft aanbod en de capaciteit om ons te ondersteunen bij de cyberveiligheidsvereisten voor de toekomst’, zegt Anna Westerberg, ceo van Volvo Group Venture Capital en senior vice president bij Volvo Group Connected Solutions. 

Volgens Volvo laat marktonderzoek zien dat er in de nabije toekomst veel groei zit in de markt voor de beveiliging van geconnecteerde voertuigen. Hoeveel Volvo precies in Upstream investeert, is niet meegedeeld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-21T15:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.