Together in It lanceert managed DNS Security-dienst

Dit artikel delen:

Together in It, het samenwerkingsverband van Telindus en Cisco, introduceert een nieuwe dienst van Telindus Secure Platforms. De DNS Security-oplossing garandeert eindgebruikers een veilig gebruik van internet en inzicht in het internetverkeer. Het aanbieden van deze oplossing als managed dienst ontzorgt organisaties en biedt hulp bij het configureren, bijsturen en interpreteren van de data, zodat er adequaat is te acteren bij netwerk-incidenten.

Daarnaast kan met deze oplossing het netwerk te allen tijde worden verbeterd en de performance geoptimaliseerd. Het is de eerste dienst waarbij het beheer van een veilige domain name system (dns)-verbinding uit handen wordt genomen door een strategisch it-partner.

‘Bij Cisco zijn we continu op zoek naar een manier om organisaties bij te staan in de huidige digitale transformatie’, zegt Michel Schaalje, veiligheidsdirecteur bij Cisco Nederland. ‘Met de introductie van DNS Security als managed dienst onder het label Together in It met Telindus, lopen we voorop in de markt. Hiermee bieden we organisaties de handvatten voor een veilig en robuust netwerk.’

Het dns is te omschrijven als het telefoonboek het internet. Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruiker slechts een naam van een website kan invoeren in plaats van een ip-adres in de vorm van een lange reeks cijfers. Kwaadwillenden spelen hierop in door technieken te hanteren die gebruikers misleiden om naar een andere site te gaan en maken organisaties het slachtoffer van cyberaanvallen als ransomware of phishing. Op deze manier worden gegevens ontvreemd of wordt er toegang verkregen tot het bedrijfsnetwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-15T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.