Secure Code Warrior haalt 43 miljoen euro op

Dit artikel delen:

Het Belgische securitybedrijf Secure Code Warrior uit Brugge heeft circa 43 miljoen euro losgeweekt bij investeerders. Onder meer Goldman Sachs, ForgePoint Capital en Cisco stopten geld in het bedrijf.

De investering (serie B) zal worden gebruikt om internationale uitbreidingsinitiatieven te ondersteunen, te innoveren in producten en de nieuwe bedrijfsactiviteiten op te richten aan de westkust van de Verenigde Staten (Portland, Oregon) en in Azië (Singapore), zo meldt het persbericht. 

Secure Code Warrior werd in 2015 opgericht door securityexperts Pieter Danhieux en Dr. Matias Madou. Het is een saas-platform voor veilige codering waarmee ontwikkelaars leren denken en werken met beveiliging in hun achterhoofd. Het platform biedt ondersteuning voor bijna dertig programmeertalen en frameworks en levert meer dan 3.500 trainingsmodules. Op die manier kunnen ruim 140 verschillende zwakke plekken in software worden behandeld, onder meer in web-apps en -services, apiI's, mobiele technieken, iot-technologie en verouderde systemen.

‘Naarmate organisaties wereldwijd steeds afhankelijker worden van software, neemt de vraag naar veilige code alsmaar toe. Toch kampen consumenten en organisaties nog elke dag met de effecten van beveiligingslekken als gevolg van software-kwetsbaarheden die al bekend waren,’ zegt Danhieux. ‘Simpel gezegd: dat moet maar eens afgelopen zijn. Secure Code Warrior heeft als visie ontwikkelaars als eerste verdedigingslinie aan te wijzen, door de beveiliging uiterst zichtbaar te maken en hen de vaardigheden en tools te geven die ze nodig hebben om al vanaf de start veilige code te schrijven. Het is ons doel om hen te helpen hun ultieme doel te behalen: vol vertrouwen veilige code verzenden.’

In september vorig jaar haalde Secure Code Warrior ook ruim drie miljoen euro op in een serie A-investering. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-11T09:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.