Innos doopt naam om tot Iungos

Dit artikel delen:
zwaailicht politieauto

Het Innovation Center for Security (Innos) heet vanaf nu Iungos. De taak blijft ongewijzigd: een innovatiecentrum rond security dat overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen verbindt. Het verschil is dat er nu ook meer naar burgers toe gewerkt zal worden, zegt de organisatie.

Iungos wil een antwoord formuleren op de uitdagingen rond nieuwe technologieën, innovatie en integrale veiligheid, met als ultieme doel een veiligere samenleving, zo schrijft de vzw in een persbericht. Iungos zal zich vooral richten op het organiseren van innovatie-labs die de ontwikkeling, introductie en toepassing van innovatieve veiligheidstechnologieën vergemakkelijken. Daarnaast worden innovatieprojecten opgezet, rekening houdend met bestaande praktijken, initiatieven en kennis. 

Het takenpakket van Iungos gaat breed. Zo organiseerde het studiedagen rond innovatie voor politiediensten, coördineert het de ontwikkeling van veiligheidshekwerken voor havens en hielp het bij het opzetten van een commandokamer bij de beveiliging van wielerwedstrijden. 

De organisatie gelooft ook in haar rol als open platform. Via co-creatie wordt geïnvesteerd in kennisdeling, ontwikkeling en innovatie. Op de ledenlijst van de organisatie staan Securitas, G4S, Betafence, Proximus, CityMesh, Tein Technology, Sioen, Vias Institute, POM, POV, diverse politiezones, Ugent, Université de Liège, Koninklijke Militaire Academie, VIVES Hogeschool en Campus VESTA.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-13T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.