Wibu-Systems beschermt robotsoftware

Dit artikel delen:

Het Duitse ArtiMinds Robotics zet voor de bescherming van zijn robot programming suite de Codemeter-technologie van het eveneens Duitse Wibu-Systems in. De pionier op het gebied van sensorgebaseerde automatiseringsoplossingen wil met de stap zijn intellectuele eigendom preserveren en tegelijkertijd softwareoplossingen te gelde maken.

De toolset van ArtiMinds maakt het via een combinatie van online- en offline-programmeertools mogelijk robottaken op te lossen zonder een broncode te schrijven. Dat resulteert in een automatisch gegenereerde, robot-specifieke code die rechtstreeks draait op de controller van de robotfabrikant. Daarbij is geen extra hardware nodig.

Om zijn intellectuele eigendom te beschermen, heeft ArtiMinds nu Codemeter van het softwarebedrijf Wibu-Systems geïmplementeerd. Codemeter is een encryptietechnologieplatform en bevat een combinatie van hardware- en softwaretools – respectievelijk CmDongles en AxProtector - die ontworpen zijn om digitale activa te beschermen tegen piraterij, reverse engineering en manipulatie.

Maakt CmDongles een uitgebreid licentie- en rechtenbeheer mogelijk, AxProtector blijft alert op veiligheidsrisico's en onderbreekt de uitvoering van de software wanneer er risico's worden gedetecteerd.

Digitale content

Wibu-Systems is in 1989 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe. Diens oplossingen zijn bedoeld voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en softwareapplicaties voor computersystemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en clouddiensten.

In Hengelo overigens bevindt zich Wibu-Systems BV, een zelfstandige onderneming onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding is Hartgerink tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en is hij verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het VK, Ierland, Portugal en Spanje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-06T17:18:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.