Insight Partners koopt Armis voor miljard euro

Israëlisch bedrijf blijkt specialist in iot-beveiliging

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

Het securitybedrijf Armis, gespecialiseerd in het beveiligen van iot-toepassingen, is overgenomen door het Amerikaanse kapitaalfonds Insight Partners. De Amerikanen leggen een slordige miljard euro op tafel voor de jonge onderneming.

Armis werd in 2015 opgericht door drie Israëliërs en heeft zijn hoofdkwartier in Californië. Het is gespecialiseerd in beveiligingstoepassingen voor grote bedrijven, ziekenhuizen, retailers en iot-netwerken. Naast Insight Partners is ook CapitalG bij de overname betrokken. Dat is het voormalige Google Capital, de investeringspoot van Google.

De software van Armis verzamelt automatisch informatie om laptops en smartphones te beveiligen, maar ook bijvoorbeeld webcams, printers, smart tv’s, industriële controlesystemen en geconnecteerde verwarmings- en verluchtingsapparatuur. Alles wat voor hackers een toegangspoort tot het netwerk zou kunnen zijn. Volgens het bedrijf zag het in 2018 en 2019 een groei in de vraag naar zijn diensten en producten.

Voor Insight Partners is de aankoop van Armis met een dealwaarde van 1,1 miljard dollar een van de grootste overnames die het fonds ooit deed. Tegen februari zou de deal rond moeten zijn. Het fonds heeft wereldwijd in meer dan driehonderd bedrijven een aandeel. Armis zal onafhankelijk blijven werken, de huidige ceo en cto blijven aan boord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-09T10:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.