Cybersecuritymarkt groeit naar ruim 150 miljard

Dit artikel delen:
Security

De wereldwijde markt voor cyberbeveiliging en security-oplossingen groeit door naar een waarde van meer dan 150 miljard dollar tegen 2023. Dat heeft het onderzoeksbureau PreciseSecurity berekend.

In 2019 lag de globale waarde van de cybersecuritymarkt op 106,6 miljard dollar. Dat was al een stijging van ruim tien procent tegenover 2018. De stevige hausse heeft te maken met de voortdurende en gesofisticeerde cyberbedreigingen waarmee bedrijven geconfronteerd worden.

Securityservices hadden in 2019 het grootste aandeel in de markt, daar werd zowat 47 miljard dollar aan uitgegeven. Het gaat dan over security-diensten, integratiediensten, en consulting, training en opleiding. PreciseSecurity verwacht dat dit segment ook de grootste groeier zal zijn de komende jaren.

Software voor beveiliging kwam op de tweede plek, met 38 miljard dollar. Daarna volgt hardware met 21 miljard.

Wat de markten betreft, denkt PreciseSecurity dat banken en financiële instituten de grootste security-uitgaven zullen doen in de nabije toekomst. In 2019 waren zij al goed voor dertig procent. Overheden, de telecomsector en de grondstoffenindustrie zullen dan weer de grootste groei in uitgaven kennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-14T10:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.