Picanol start productie geleidelijk weer op

Dit artikel delen:

De Ieperse producent van weefgetouwen Picanol start zijn productie weer stap voor stap op. Het bedrijf moest een week lang de deuren sluiten na een ransomware-aanval die het complete computerpark platlegde.

De eerste afdeling die weer online gaat, is de gieterij. Als daar geen problemen zijn, worden de activiteiten verder uitgebreid. Heel het proces zal door de it-afdeling van Picanol minutieus in de gaten worden gehouden. Er is het het weekend doorgewerkt om de heropstart mogelijk te maken.

Wie de ransomware-aanval op Picanol heeft uitgevoerd, is niet duidelijk. Of het bedrijf losgeld heeft betaald aan de hackers, wil het evenmin bevestigen. Zolang het onderzoek loopt, wordt daarover geen commentaar gegeven.

Bij Picanol gingen begin vorige week de systemen op zwart na een ransomware-aanval. De 1.500 werknemers waren de afgelopen dagen technisch werkloos. De hack begon aanvankelijk in China, maar breidde zich onmiddellijk uit naar vestigingen in België en Roemenië. Het bedrijf heeft de Federal Computer Crime Unit van de politie ingeschakeld om hen te helpen. Ook een legertje externe consultants probeert uit te vissen hoe de kraak precies is verlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-20T09:46:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.