Mastercard opent securitycentrum in Waterloo

Dit artikel delen:
cyberveiligheid hacking hackers

Het kredietkaartenbedrijf Mastercard gaat zijn eerste Europese ‘Cyber Resilience Center’ in Waterloo openen. Dit beveiligingscentrum brengt de publieke en private sector samen met regelgevende instanties om de weerbaarheid tegen cyberrisico’s in Europa op te krikken.

Aankomend kwartaal lanceert Mastercard al een tijdelijk Cyber Resilience Centre. De opening van de officiële faciliteit wordt in 2021 verwacht en vestigt zich bij het Europese hoofdkwartier van Mastercard in Waterloo. Het centrum brengt zowel cyberexperts als fysieke experts samen en werkt met verschillende nationale cyber intelligence centra, industriegroepen, wethandhavers en Europese centrale banken.     

De bedoeling van het centrum is om kortere communicatielijnen op te zetten tussen interne Mastercardteams en externe klanten, partners en stakeholders. Daarnaast moet het leiden tot snellere responstijden en betere afweer tijdens incidenten. Tot slot moet het centrum leiden tot meer kennisuitwisseling tussen Europa’s instanties en beleidsmakers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-17T15:56:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.