Mastercard opent securitycentrum in Waterloo

Dit artikel delen:
cyberveiligheid hacking hackers

Het kredietkaartenbedrijf Mastercard gaat zijn eerste Europese ‘Cyber Resilience Center’ in Waterloo openen. Dit beveiligingscentrum brengt de publieke en private sector samen met regelgevende instanties om de weerbaarheid tegen cyberrisico’s in Europa op te krikken.

Aankomend kwartaal lanceert Mastercard al een tijdelijk Cyber Resilience Centre. De opening van de officiële faciliteit wordt in 2021 verwacht en vestigt zich bij het Europese hoofdkwartier van Mastercard in Waterloo. Het centrum brengt zowel cyberexperts als fysieke experts samen en werkt met verschillende nationale cyber intelligence centra, industriegroepen, wethandhavers en Europese centrale banken.     

De bedoeling van het centrum is om kortere communicatielijnen op te zetten tussen interne Mastercardteams en externe klanten, partners en stakeholders. Daarnaast moet het leiden tot snellere responstijden en betere afweer tijdens incidenten. Tot slot moet het centrum leiden tot meer kennisuitwisseling tussen Europa’s instanties en beleidsmakers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-17T15:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.