Lingeriemerk onderuit na cyberaanval

Dit artikel delen:
Lingerie ondergoed

Werkelijk niemand ontsnapt aan ransomeware. Zo brengt een grootschalige cyberaanval ook het lingeriemerk Lise Charmel in lastige papieren.

Het Franse lingeriemerk Lise Charmel vraagt bescherming aan tegen zijn schuldeisers. Op 8 november om zeven uur ’s ochtends merkten collega’s op de logistieke afdeling dat hun pc’s onbruikbaar waren. 'Al onze gegevens en al onze contacten, in binnen- en buitenland, versleuteld. We waren wekenlang in shock', aldus algemeen directeur Olivier Piquet in de lokale krant La Tribune de Lyon.

Miljoenenschade

Het kostte Lise Charmel tot januari om zijn activiteit weer opnieuw op te starten. Er zou geen losgeld zijn betaald. Intussen is de situatie hersteld, maar Lise Charmel moet nu wel productie en bestellingen inhalen. En daarom werd bij de handelsrechtbank bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Het verlies door de cyberaanval wordt geschat op 'meerdere miljoenen euro', al moet de exacte schade nog worden bepaald. Toch heeft de directeur hoop op een goede afloop. 'Al onze partners, leveranciers en klanten, zijn op de hoogte en steunen ons.'

Lise Charmel telt 1150 personeelsleden wereldwijd, van wie vierhonderd in Lyon. Zij waren technisch werkloos na de cyberaanval. Het bedrijf telt wereldwijd vierduizend winkels en bestaat sinds 1950.

Zwijgen

Het bedrijf uit Lyon is overigens een van de vele Franse bedrijven die onlangs het slachtoffer zijn geworden van aanvallen met ransomware, zoals de bouwgroep Bouygues of de operator Bretagne Telecom. De aanvallers richtten zich ook op verschillende lokale autoriteiten. Al blijven veel slachtoffers liever zwijgen over dit soort aanvallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-05T12:46:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.