Limburgse kunstschool krijgt hackers over de vloer

Dit artikel delen:
dark web

Hackers hebben eind vorige week het netwerk van de Genkse Luca School of Arts kunnen infiltreren. De schooldirectie heeft de servers in quarantaine gezet en wacht nu af of ze een ransomware-aanval te verduren krijgen.

De lessen in de school gaan voorlopig gewoon door, dus voor de studenten vallen de gevolgen nog mee (of net niet, voor sommigen). ‘De lessen gaan door, want niet de studenten, maar enkel onze servers zitten momenteel in quarantaine’, zegt decaan Simon Van Damme. ‘Ook de opencampusdag volgende week woensdag 18 maart vindt plaats zoals gepland.’

Volgens de school hebben de dieven allicht niets gestolen, maar het is ook niet meteen duidelijk wat er dan wel gebeurd is. Daarom werden uit voorzorg de schoolcomputers van internet losgekoppeld. Ook alle wachtwoorden, bijvoorbeeld van de wifi op de campus, zijn gereset.

Luca School of Arts is de overkoepelende naam voor vijf instellingen op evenveel campussen: Sint-Lukas Brussel, Narafi Brussel, C-mine Genk, Sint-Lucas Gent en Lemmens Leuven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-11T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.