Palo Alto Networks in zee met Deutsche Telekom

Dit artikel delen:
Puzzel

Palo Alto Networks heeft een strategisch partnership afgesloten met Security Service Business, een dochter van Deutsche Telekom, gespecialiseerd in managed security-diensten. Samen gaan ze beheerde cybersecurity-services ontwikkelen en aanbieden voor cloud- en netwerkbeveiliging.

In de nieuwe diensten zullen de oplossingen van Palo Alto Networks uiteraard een belangrijke rol spelen. Het gaat concreet om de nieuwe generatie virtuele firewalls en cloudbeveiliging op basis van het platform Prisma Cloud. De externe en mobiele toegang verloopt via Prisma en bedreigingsdetectie en -respons via Cortex.

Wat de firewalls betreft gaat het om de VM-serie die zowel in private als openbare cloud-omgevingen kan worden ingezet. Daarbij is de implementatie en configuratie verder geautomatiseerd, wat de complexiteit voor klanten inperkt. De cloudbeveiling op basis van het Prisma Cloud-platform moet bedrijven dan weer in staat stellen om vroeg en gedurende de gehele levenscyclus van applicaties de beveiliging te integreren.

Klanten zullen verder gebruik kunnen maken van secure access service edge (sase)-netwerken en beveiliging van Prisma Access. Hiermee kunnen externe locaties en mobiele gebruikers van organisaties wereldwijd beveiligd worden. Dit zal gebeuren via Palo Alto Networks’ schaalbare cloud-native architectuur.

De Cortex-suite, ten slotte, zal ingezet worden om het Security Operations Center te runnen. Dit is een detectie- en reactieplatform dat native netwerk-, endpoint- en cloudgegevens integreert om geavanceerde aanvallen te detecteren en te beperken. Een aanvulling hierop is Cortex Xsoar (extended security orchestration, automation and response), wat incidentbeheer en respons vereenvoudigt zodat organisaties efficiëntere security operation centers (soc's) kunnen beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-08T16:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.