Ngrave in zee met Comate voor cryptowallet

Dit artikel delen:
crypto wallet bitcoin

De elektronische cryptowallet Zero van het Belgische Ngrave is bijna rijp voor serieproductie. De portemonnee met geïntegreerde camera en vingerafdrukscanner is mede ontwikkeld door Comate Engineering & Design uit Leuven.

Comate is niet de enige Leuvense component in het Ngrave-verhaal, want bij de ontwikkeling van de wallet waren ook onderzoekscentrum Imec en cryptografiespecialisten van de KULeuven betrokken. De Ngrave Zero is de enige wallet die een EAL 7-certificatie kreeg, de hoogst haalbare.

‘Het Zero-hardwaretoestel kan privésleutels en publieke sleutels van een blockchainwallet honderd procent offline genereren, volledig 'air-gapped', en is daarom immuun voor online-aanvallen op afstand’, zegt medeoprichter en cto Xavier Hendrickx. ‘Daarnaast introduceert de Zero de Ngrave Perfect Key, een geavanceerde sleutel die het onmogelijk maakt voor derde partijen – inclusief Ngrave – de juiste waarde ervan te raden. De Perfect Key laat ook een uiterst veilige back-up en een nieuwe recovery-methode bij verlies van zowel het hardwaredevice als de back-up.’

Voor de ontwikkeling van de Zero werd nauw samengewerkt met het ingenieursbedrijf Comate.

De Zero is voorzien van een gestroomlijnde ontwerp waarvan de behuizing mooi aansluit op het aanraakscherm aan de voorkant en de camera en vingerafdrukscanner op de achterkant. Het apparaat is ontworpen om op verschillende manieren fraudebestendig te zijn tegen fysieke aanvallen. ‘Het is een strategische keuze om de behuizing te produceren in een Zamak-legering, gezien de beperkte productievoorspelling voor 2020', zegt Wouter Foulon, managing director van Comate. 'De gegoten behuizing zorgt voor een sterk en licht device dat schokbestendig is. Interne waterdichte tapes en afdichtingen dragen verder bij aan de extreme beschermende voorzorgsmaatregelen.’

In 2019 hebben Google, PwC en Trends NGrave genomineerd voor de Digital Pioneer 2019-award. Later vorig jaar nam het bedrijf deel aan het BeNeLux Catalyst Accelerator Program van BelCham, de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel, om de internationale groei in de VS een kickstart te geven. Momenteel bereidt NGrave zijn Indiegogo pre-ordercampagne voor, die op 26 mei wordt gelanceerd. Een formele lancering volgt later dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-06T09:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.