Productiestop chipfabrieken van X-Fab na hack-aanval

Dit artikel delen:
virus malware trojan

De Belgisch-Duitse chipfabrikant X-Fab heeft de productie in zijn fabrieken stilgelegd en al zijn it-systemen uit de lucht gehaald na een zware cyberaanval. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Wie achter de aanval zit, is niet duidelijk.

Hoelang de productie zal stilliggen en welke financiële impact die heeft, is volgens het bedrijf niet bekend. X-Fab heeft de autoriteiten geïnformeerd over het incident. Tegelijk heeft het bedrijf externe securityspecialisten aangetrokken om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

X-Fab zegt dat het sowieso van plan was om zijn productie in het derde kwartaal op te schorten, als kostenbesparingsmaatregel na de corona-crisis. Die tijdelijke productiestop wordt nu vervroegd.

X-Fab heeft zes fabrieken in Duitsland, Frankrijk, de VS en Maleisië. Het bedrijf maakt chips voor de auto-industrie, de medische sector en industriële toepassingen en is gespecialiseerd in analoog-digitaal ic’s en micro-electro-mechanical systems. Het bedrijf biedt werk aan 3.800 mensen. X-Fab werd in 1992 opgericht door Roland Duchatelet, Rudi De Winter en Françoise Chombar en zit in dezelfde groep als Melexis. Melexis is ook de belangrijkste klant van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-06T11:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.