Commvault focust op slim databeheer in de cloud

Leverancier komt met nieuwe producten, diensten en flexibele abonnementstarieven

Dit artikel delen:

De Amerikaanse backup- en herstelspecialist Commvault komt met een nieuwe reeks producten en diensten voor intelligent databeheer. Daarnaast biedt het bedrijf flexibele nieuwe abonnementstarieven die, naar eigen zeggen, extra meerwaarde geven en het databeheer in de hybride cloud voor klanten vereenvoudigen.

Het bedrijf organiseerde vandaag het virtuele evenement Commvault FutureReady. Aan het woord was de kersverse ceo Sanjay Mirchandani. Hij volgde Bob Hammer op, die ruim twintig jaar aan het roer stond bij Commvault en het bedrijf hielp uit te groeien tot een onderneming met een marktkapitalisatie van 3,1 miljard dollar.

De fabrikant heeft enkele nieuwe producten toegevoegd aan zijn portfolio. Ze hebben betrekking op backup en recovery, dataprotectie en beheer van hyperscale-omgevingen. Ook introduceert het bedrijf nieuwe oplossingen voor inzicht in data en data governance en ondersteuning voor Kubernetes in het Hedvig Distributed Storage Platform.

Software-defined storage

Vorig jaar nam Commvault Hedvig over voor 225 miljoen dollar. Dit is een Californische startup op het gebied van software-defined storage. De overname moet Commvault een betere positie geven op de concurrerende markt voor dataopslag, die ook steeds meer naar de cloud evolueert. Het bedrijf gaat ermee de concurrentie aan met bijvoorbeeld Cohesity.

Commvault haalt veertig procent van zijn omzet uit abonnementslicenties, bleek tijdens het virtuele event. De flexibelere abonnementen moeten klanten meer keuzevrijheid bieden. Het bedrijf blijft daarnaast overigens tegemoetkomen aan klanten die de voorkeur geven aan een prijsmodel dat in permanente licenties voorziet.

Overzicht nieuwe producten

Hyperscale X
Deze nieuwe versie van Commvault HyperScale is een geïntegreerde, scale-out oplossing die databescherming biedt voor alle workloads, met inbegrip van containers, virtuele omgevingen en databases.

Backup & Recovery
Dit nieuwe standalone product voor backups en gegevensherstel waarborgt volgens Commvault de beschikbaarheid van data voor alle workloads op locatie en in de cloud. Dat geldt ook voor cloud native, virtuele en container-workloads. Organisaties beschikken ermee over eenvoudige en betrouwbare databescherming op basis van één uitbreidbaar platform.

Disaster Recovery
Deze disaster recovery-oplossing stelt organisaties volgens Commvault in staat om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en de herstelbaarheid te verifiëren van hun gegevens in de cloud en op locatie.

Data Protectie
Commvault heeft de functionaliteit van Commvault Backup & Recovery en Commvault Disaster Recovery verenigd tot één oplossing voor databescherming. Organisaties kunnen hiermee de beschikbaarheid van data en bedrijfscontinuïteit waarborgen voor alle workloads op locatie en in de cloud.

De fabrikant introduceert daarnaast nieuwe oplossingen voor inzicht in data en data governance en uitgebreide ondersteuning voor Kubernetes in het Hedvig Distributed Storage Platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-21T16:24:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.