Qualys integreert Ivanti-patchbeheer in VMDR

Dit artikel delen:
Patch

Cloudbeveiliger Qualys gaat de technologie voor patchbeheer van Ivanti in zijn VMDR-platform (Vulnerability Management Detection Response) integreren. Het Qualys VMDR-platform stroomlijnt de detectie en het patchen van kwetsbaarheden, van endpoint naar datacenter.

Door de samenwerking wordt de patchbeheeroplossing van Ivanti geïntegreerd in het VMDR-platform en is deze onmiddellijk beschikbaar. Op die manier wordt het patchproces geautomatiseerd en vereenvoudigd en kunnen klanten snel kwetsbaarheden opsporen, van endpoint tot datacenter. Ook is het mogelijk om automatisch vooraf geteste Mac-patches toe te passen op tientallen programma's van derden.

Naar eigen zeggen is de Ivanti-patchcatalogus een uitgebreidste. Hij beveiligt momenteel wereldwijd meer dan 180 miljoen endpoints. In een volgende integratiefase krijgen Qualys-klanten de mogelijkheid om macOS-systemen en meer dan zeventig Mac-applicaties van derden rechtstreeks te patchen via Qualys VMDR.

Vulnerability management

Qualys VMDR is een cloudtoepassing voor zogeheten vulnerability management in diverse it-omgevingen, zoals lokaal draaiend (on-premises), endpoints, cloud, mobile, containers, ot- en iot. Onder vulnerability management vallen onder meer het beheer van apparaten, identificatie en indeling van kwetsbaarheden, en het zoeken naar en toepassen van patches. Door de technologie kunnen organisaties aanzienlijk sneller reageren op bedreigingen en inbraken voorkomen.

‘De naadloze integratie van Ivanti en Qualys-technologieën in VMDR brengt endpoint-beveiliging naar het volgende niveau’, zegt Sumedh Thakar, president en chief product officer bij Qualys. ‘Door Ivanti's patchmanagementtechnologie uit te breiden van Windows naar Mac, kan Qualys VMDR nu het hele proces coördineren, van detectie en prioritering tot patching van kritieke kwetsbaarheden. Dit gebeurt realtime en in hybride IT-omgevingen, inclusief macOS-apparaten. Bovendien stelt het ons in staat om IT- en SecOps-workflows te overbruggen. Daarmee kunnen we de huidige explosie van externe medewerkers efficiënter beveiligen en beheren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-31T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.