Logpoint neemt AgileSI over van Orange Cyberdefense

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Deense Logpoint heeft een overeenkomst gesloten met Orange Cyberdefense Duitsland om diens dochterbedrijf AgileSI over te nemen. De overnamekandidaat is gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen voor SAP. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Logpoint neemt niet alleen AgileSI over van Orange, maar tekent ook meteen een contract met het bedrijf waardoor de diensten van AgileSI in het portfolio opgenomen blijven. Logpoint en AgileSI zijn beide gespecialiseerd in siem (security information and event management), een techniek die logs en event-informatie verzamelt van endpoints en op die manier bedreigingen probeert te identificeren. Een van de gebruikte methoden is gedragsanalyse om zo de activiteiten van gebruikers en machines te monitoren. AgileSI zet de techniek specifiek in voor het beschermen van erp-systemen van SAP.

‘SAP is een van de belangrijkste snelwegen van de wereldeconomie, gezien de enorme waarde van de transacties die via SAP verlopen’, zegt LogPoint-ceo Jesper Zerlang. ‘Het overbruggen van de kloof tussen SAP en siem en het veilig houden van SAP-infrastructuren tegen cyberbedreigingen is een belangrijke missie voor LogPoint, en de overname van AgileSI is een belangrijke stap op deze weg.’

De transactie moet tegen het derde kwartaal van dit jaar afgerond zijn. AgileSI behoudt zijn kantoren in het Duitse München.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.