IPhone in China uit de gratie bij ban op WeChat

Dit artikel delen:
iPhone, X, Apple

Een verbod op transacties via WeChat dwingt Apple mogelijk om de populaire berichten-app uit de App Store te verwijderen. Dat maakt de iPhone minder aantrekkelijk voor de grote aantallen Chinezen die WeChat niet alleen voor communicatie maar ook voor betalingen en e-commerce gebruiken.

De vaak geciteerde Apple-analist Ming-Chi Kuo schat in dat de wereldwijde afzet van iPhones met circa een kwart per jaar zal zakken als de Chinese markt wegvalt. Ook de verkoop van andere Apple-producten zoals de iPad, MacBook en Apple Watch zou met circa twintig procent verminderen. 

Volgens Kuo is het gebruik van WeChat in China zo'n dagelijkse behoefte geworden dat Apple een flinke klap te wachten staat. WeChat heeft meer dan 1,2 miljard maandelijks actieve gebruikers, van wie het merendeel Chinezen of zakenmensen die banden met China onderhouden.  

Kuo heeft een reeks voorspellingen op zijn naam staan die stuk voor stuk zijn uitgekomen. Meer, het is de man komen te staan op de titel van de best ingevoerde Apple-watcher.  

De vorige week verordonneerde president Trump een verbod op transacties met WeChat. Niet duidelijk is of dat verbod alleen voor de VS geldt of dat de strekking breder is. Sommige analisten, onder wie Kuo, gaan er vanuit dat Apple de messenging-app wereldwijd uit de App Store moet verwijderen. Apple onthoudt zich zelf van commentaar. Ook de impact op Tencent, het op een na grootste tech-bedrijf van Azië met een beurswaarde van 686 miljard dollar, is onduidelijk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T11:20:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.