Sectra levert weer beveiligde communicatie aan EU

Dit artikel delen:
Europa samenwerking

Het Zweedse Sectra heeft een raamcontract verlengd met de EU voor zijn encryptiesysteem Sectra Tiger. Dit moet het voor Europese organisaties mogelijk maken om veilig met elkaar en met Europese lidstaten te communiceren.

Met deze kaderovereenkomst kunnen de Europese instellingen hun infrastructuur verbeteren, het systeem blijven onderhouden en extra Tiger-apparaten aanschaffen voor veilige communicatie, tot en met ‘top secret’-niveau. Gebruikers kunnen veilig over verschillende veiligheidsdomeinen heen communiceren, terwijl de vertrouwelijkheid en integriteit van elk domein wordt gewaarborgd.

Sectra is bekend als aanbieder van software voor ziekenhuizen (onder meer voor medische beeldvorming), maar ontwikkelt binnen zijn bedrijfsonderdeel Secure Communications ook producten en diensten voor de beveiliging van communicatie. Het aanbod omvat veilige spraak- en datacommunicatie, met oplossingen die op nationaal niveau en door de EU en de NAVO zijn gecertificeerd. Het gaat bijvoorbeeld om apparaten die bestaande vaste en mobiele telefoonverbindingen kunnen versleutelen. Ook veiligheidsanalyses en toezicht op kritieke systemen, zoals de elektriciteits- en watervoorziening, behoren tot de productportefeuille.

De nieuwe overeenkomst met de EU is in juli ingegaan en heeft een looptijd van tien jaar. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Het beursgenoteerde Sectra werd opgericht in 1978 en heeft zijn hoofdkwartier in Linköping, Zweden, en kantoren in negentien landen, waaronder Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T10:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.