Trustbuilder standaardiseert iam-diensten SD Worx

Dit artikel delen:
cybersecurity

Hr-dienstenleverancier SD Worx heeft TrustBuilder aangeduid als voorkeurspartner voor zijn identiteits- en toegangsbeheer (identity & access management, iam). TrustBuilder Identity Hub moet ervoor zorgen dat de klanten van SD Worx veilig en gemakkelijk toegang krijgen tot alle toepassingen, informatie en documenten.

Ook in de hr-dienstensector heeft de digitalisering toegeslagen, waardoor processen die vroeger volledig op papier gebaseerd waren, nu digitaal verlopen, via apps die onderling met elkaar verbonden zijn. Daarbij is een strikte identiteits- en toegangscontrole noodzakelijk. Specifiek bij SD Worx speelde ook het gegeven dat het bedrijf de laatste jaren verschillende overnames had gedaan, waardoor verschillende applicaties en portaalsites elk hun eigen protocol hadden voor id-beheer. Met Trustbuilder Identity Hub worden al die protocollen op de achtergrond beheerd, zodat gebruikers veilig en toch eenvoudig toegang kunnen krijgen.

‘TrustBuilder neemt een identiteit van een bron en transformeert die naar een ander standaard of bedrijfseigen protocol’, zegt Wim Adam, web system engineer bij SD Worx. ‘Een dergelijke veelzijdigheid is zeldzaam in de iam-wereld, waar tools vaak maar op één protocol gericht zijn en weinig flexibiliteit bieden om zelf aanpassingen te doen.’

TrustBuilder Identity Hub regelt de toegang tot ongeveer driehonderd toepassingen bij SD Worx. En dan niet alleen voor de vierduizend eigen werknemers maar ook voor meer dan een miljoen gebruikers bij de SD Worx-klanten. Die willen immers dat hun werknemers naadloos kunnen inloggen op de SD Worx-toepassingen. Met Trustbuilder kunnen gebruikers zich één keer authenticeren, en daardoor meteen toegang krijgen tot alle andere toepassingen waar ze rechten voor hebben, zonder opnieuw gebruikersnamen, paswoorden of andere authenticatiemechanismen te moeten gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-29T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.