AP Hogeschool sluit deuren door cyberaanval

Dit artikel delen:

De AP Hogeschool, met campussen in Antwerpen, Mechelen, Lier en Turnhout, is gesloten na een cyberaanval. De studenten volgen hun lessen voorlopig online.

De aanval vond afgelopen nacht plaats. Volgens de instelling kon hun it-afdeling snel ingrijpen, maar mogen studenten voorlopig niet op het netwerk inloggen, om de besmetting met kwaadaardige software niet verder te verspreiden. Externe tools zoals Teams blijven wel beschikbaar van thuis uit, zegt de school.

Waarom de school precies werd aangevallen of met welke software, is nog niet duidelijk, zegt Erwin Samson van AP Hogeschool aan de VRT. Een geluk bij een ongeluk was dat het it-team op het moment van de aanval nog actief was, zodat zij de aanval snel konden indammen.

De school heeft een externe firma ingeschakeld om ‘oplossingen te zoeken voor deze cyberaanval’, schrijft ze in een blogbericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-30T11:56:00.000Z Frederic Petitjean