Guardsquare neemt Duitse App-Ray over

Dit artikel delen:
Partners handen

Het Leuvense Guardsquare lijft het App-Ray in, een Duits bedrijf dat securitytesttools bouwt. Voor de specialist in app-beveiliging is het zijn eerste overname. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Dat meldt De Tijd.

App-Ray is een spin-off van het Fraunhofer Instituut, het onderzoekscentrum dat ooit ook bijvoorbeeld het mp3-geluidsformaat ontwikkelde. App-Ray bouwt software waarmee ontwikkelaars hun apps tijdens en na het coderen kunnen testen op veiligheidsfouten.

‘De overname past in onze strategie om te evolueren van een aanbieder van softwareproducten naar een platform waarop ontwikkelaars met een abonnement kunnen gebruikmaken van de modules’, zo citeert De Tijd Guardsquare-ceo Roel Caers.

Guardsquare werd in 2014 opgericht door ex-judoka Heidi Rakels en haar man Eric Lafortune. Een bedrijf legde een sterk groeiparcours af en trok fintechpionier Jurgen Ingels als investeerder aan. Vorig jaar werd het nog bekroond tot Scale-up van het Jaar door EY en de Vlaamse regering. Eind 2018 werd bekend dat het Amerikaanse fonds Battery Ventures de meerderheid van de aandelen had overgenomen van Rakels en Lafortune voor 29 miljoen dollar.

Guardsquare zet nu elf miljoen euro omzet neer en heeft 84 werknemers. Het heeft ook kantoren in Boston en Ottawa, binnenkort komt daar München bij. Het bedrijf zegt op korte termijn meer overnames te plannen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-21T09:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.