Vlaams geld voor cyberveiligheid van kmo’s

Dit artikel delen:
Security

Bedrijven moeten zich bewust worden van de cybergevaren, klinkt het bij de overheid. Vanaf 2021 kunnen ze daarvoor begeleidingstrajecten aanvragen bij de Vlaamse overheid.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits trekt vier miljoen euro uit om de cyberveiligheid bij kmo’s te verbeteren. Terwijl de digitalisering, zeker de afgelopen maanden, aan een opmars bezig is, zijn onze kmo’s zich, volgens haar, onvoldoende bewust van de risico’s op cyberaanvallen.

Specialisten

Bij overheidsinstantie VLAIO kunnen ondernemingen vanaf 2021 begeleidingstrajecten voor cyberveiligheid aanvragen. Crevits denkt aan negen gespecialiseerde bedrijven, die kmo’s gaan adviseren. 

Ze trekt voor dit project dus vier miljoen euro uit. Met dat geld moet de helft van de kosten voor het begeleidingstraject gesubsidieerd worden. De subsidies bedragen gemiddeld tussen 25.000 en 50.000 euro.

Opleidingsprogramma's

De trajecten beginnen met een doorlichting van de aanpak rond cyberveiligheid in het bedrijf. Vervolgens wordt een actieplan opgesteld en uitgevoerd. Elke kmo zou dan terechtkunnen bij een van de negen dienstverleners, en meer bepaald diegene die het best bij haar aansluit kiezen als begeleider. 

Daarnaast wil Crevits de kennis van werknemers, it’ers en onderzoekers, betrokken bij cyberveiligheid, bijwerken. Voor de opstart van opleidingsprogramma’s, die worden ontworpen door de universiteiten en hogescholen, voorziet ze 735.000 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-11T11:28:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.