Poging tot oplichting IBM mislukt

Dit artikel delen:

In Singapore zijn drie mannen opgepakt die verdacht worden van oplichting, valsheid in geschrifte en corruptie. Zij hebben onder meer gepoogd IBM op te lichten voor 100.000 euro.

Clive T.L.M. was directeur van WCT Systems en WCT Holdings Group ten tijde van de vermeende activiteiten. Peter C.H.S. was directeur van Skylight Holdings en Joemario L.R. was directeur van Fortune Coal & Energy en Champion Corporate Consultants.

Het artikel op Channel News Asia gaat uitgebreid in op de manier waarop het drietal geld probeerde af te troggelen van IBM Capital Singapore. Dat gebeurde onder meer door IBM te doen laten geloven dat Skylight Holdings voor 100.000 euro een server en vijftien mobiele telefoons had geleverd aan WCT, hetgeen in werkelijkheid niet was gebeurd.

De verdachten kunnen een gevangenisstraf krijgen van maximaal tien jaar, naast een geldboete.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-30T16:28:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.