Ransomware Task Force krijgt tractie

Dit artikel delen:

De Amerikaanse Ransomware Task Force trekt steeds meer leden aan. Naast grote namen uit de technologiewereld, vinden ook meer en meer gespecialiseerde bedrijven de weg naar de anti-ransomware-organisatie. Databeveiliger Datto is het nieuwste lid.

De Ransomware Task Force werd eind vorig jaar opgericht onder auspiciën van het Institute for Security and Technology, een Amerikaanse non-profitorganisatie. Tot de stichtende leden behoren Microsoft, Citrix, McAfee en The Cyber Threat Alliance. 

De bedoeling van de Task Force is om experts samen te brengen rond ransomware, de huidige oplossingen tegen het licht te houden en te werken aan een gemeenschappelijke aanpak van het probleem door alle leden. Op die manier moet er een gestandaardiseerd kader gemaakt worden om ransomware-aanvallen af te slaan, over verschillende industrieën en sectoren heen. De eerste aanbevelingen van de organisatie worden tegen april verwacht. 

Ondertussen sluiten meer leden zich aan, de laatste is databeveiliger Datto. Datto zal vooral de gemeenschap van managed service providers vertegenwoordigen, met de nadruk op de belangen en behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. ‘Cybercriminelen leren van elkaars aanvallen door informatie te delen en hun vakmanschap voortdurend te ontwikkelen’, zegt Ryan Weeks, ciso van Datto. ‘Alle organisaties – overheden, multinationals en kleinere bedrijven – moeten de ernstige dreiging van cyberaanvallen benaderen met eenzelfde samenwerkingsconcept. Werken in silo’s tegen deze geavanceerde aanvallers is geen optie meer. De afgelopen jaren zijn door cybercriminelen succesvolle bedrijven opgezet die gebruik maken van fragiele cybersecurity- en herstelpraktijken van organisaties. Alleen door samen te werken over alle sectoren heen kunnen we vooruitgang boeken in de strijd tegen cybercriminaliteit.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-19T11:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.