Simac beveiligt bedrijvencentra van Agoria

Dit artikel delen:

Simac ICT Belgium wordt tot begin 2024 verantwoordelijk voor de vernieuwing, het onderhoud en de proactieve monitoring van de netwerk- en beveiligingsinfrastructuur van BluePoint. Onder dit merk beheert de technologiefederatie Agoria business- en eventscenters.

Het gaat om bedrijvencentra in Brussel, Antwerpen en Luik. Met het contract is een bedrag van meer dan een miljoen euro gemoeid. Simac zorgt voor de vernieuwing van de bekabeling en de vernieuwing van de volledige netwerk- en beveiligingsinfrastructuur. Daarbij wordt Cisco gebruikt voor de core switches in het datacenter, Cisco Meraki voor de access points en Fortinet als firewall. Niet alleen bedrijven maken hier gebruik van, ook de meer dan tweehonderd medewerkers van Agoria zelf benutten de ruimtes voor virtuele en live evenementen, vergaderzalen met cateringdienst en coworking spaces.

Voor Agoria waren er vier belangrijke criteria bij het toekennen van het contract. Naast performantie van het netwerk, wilde Agoria ook een logisch geheel zien in wat de leveranciers aanboden. ‘De oplossing moest ook toekomstbestendig zijn’, zegt operationeel directeur Christian Dekeyser. ‘Een netwerk bouw je toch om zeven à tien jaar mee te kunnen. We wilden dus een oplossing die schaalbaar is.’ Daarnaast speelde uiteraard ook de prijs een rol.

Tussen diverse aanbieders werd uiteindelijk Simac gekozen als nieuwe partner. Dat Simac vanuit zijn verschillende divisies een end-to-end-oplossing kan aanbieden, was eveneens een bonus voor BluePoint. 

De implementatie verliep rimpelloos en de snelheid van het netwerk is exponentieel toegenomen, al geeft Christian Dekeyser toe dat de echte test nog moet komen: momenteel zijn er geen events waar honderden deelnemers tegelijk netwerktoegang willen en ook in de kantoren is het rustig.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-02T10:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.