Okta neemt authenticatiespecialist Auth0 over

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse identiteitsplatform Auth0 heeft in Okta een nieuwe eigenaar gevonden. De branchegenoot betaalt 6,5 miljard dollar voor het acht jaar oude bedrijf.

Auth0 is een identiteitsplatform specifiek is ontworpen voor applicatiebouwers: ontwikkelaars, productmanagers, it-architecten en beveiligingsingenieurs. Ook de activiteiten van Okta richten zich op identity and access management (iam), met het accent op eindgebruikers. De samenwerking moet de innovatie versnellen en de positie op de identiteitsmarkt versterken. De waarde daarvan tikt nu af op 55 miljard dollar, zegt Okta. 

‘De combinatie van Auth0’s oplossing voor ontwikkelaars met de Okta Identity Cloud zal waarde opleveren voor zowel huidige als toekomstige klanten’, zegt Okta-ceo Todd McKinnon. ‘In een wereld die digitaliseert, is identiteit het verbindende middel waarmee we technologie gebruiken, zowel op het werk als in ons persoonlijke leven. Met zo veel op het spel voor bedrijven vandaag de dag is het cruciaal dat we betrouwbare klantgerichte identiteitsoplossingen leveren.’

Auth0 zal opereren als een onafhankelijke businessunit binnen Okta en beide platformen zullen blijven bestaan. Dat moet bedrijven meer keuze geven in de keuze voor een identiteitsoplossing. Er zal ook blijvend in beide platformen geïnvesteerd worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-05T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.