Cranium opent vestiging op Hasseltse Corda Campus

Dit artikel delen:
Nieuw kantoor

Privacy- en securityspecialist Cranium heeft een nieuwe vestiging geopend in Hasselt. De zesde vestiging van Cranium bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus, een plaats waar veel startups en scale-ups gevestigd zijn. Het is volgens het bedrijf een goede uitvalsbasis om de uitbreiding naar de Maas-Rijn-regio aan te pakken.

Cranium vestigt zich in Hasselt dichtbij bestaande, maar ook potentiële nieuwe klanten. Het nieuwe kantoor op de Corda Campus opent ook nieuwe mogelijkheden om verder internationaal uit te breiden naar de regio Maas-Rijn. De databeschermingsspecialist groeide sinds de oprichting in 2016 uit tot een team van meer dan 75 mensen, zowel juristen als gespecialiseerde it-profielen. Samen werkten ze al aan ruim duizend projecten voor 596 internationale klanten vanuit kantoren in België, Nederland en de Verenigde Staten.

‘Momenteel werken er bijna tachtig mensen bij ons’, zegt ceo Alex Van Cauwenbergh. ‘Daarvan zullen er gemiddeld een tiental op Corda Campus werken. Aangezien we dit als ideale uitvalsbasis zien om de regio Maas-Rijn te bedienen, willen we dat snel uitbreiden tot 25 mensen.’

Daar zal het allicht ook niet bij blijven, zegt Van Cauwenbergh. Tegen 2025 moeten er in totaal zowat 250 mensen op de loonlijst staan. ‘Dat moet zowel via organische groei als via fusies en acquisities. De profielen die we zoeken zijn zowel juristen, voor het GDPR-luik als it’ers voor datamanagement en security. We zoeken zowel ervaren mensen als schoolverlaters. Deze laatste krijgen trouwens twee maand opleiding in onze materie om dan door te groeien tot senior consultant.’

Veel van dat nieuwe talent kan ook instromen via de Hogeschool PXL en de Universiteit van Hasselt, twee onderwijsinstellingen waarmee Corda Campus al nauw samenwerkt. Bovendien is ook de universiteit van Maastricht vlakbij.

Cranium heeft zijn Belgische hoofdzetel in Zaventem en beschikt daarnaast over vestigingen in Nederland, Luxemburg, het V.K. en de Verenigde Staten. En nu dus ook in Hasselt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-16T14:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.