Sophos koopt Amerikaanse branchegenoot Braintrace

Dit artikel delen:
Aanval

Het Britse beveiligingsbedrijf Sophos heeft zijn Amerikaanse branchegenoot Braintrace overgenomen. Sophos wil daarbij zijn eigen Adaptive Cybersecurity-ecosysteem versterken met network detection and response (ndr)-technologie van de Amerikanen.

Braintrace is gevestigd in Salt Lake City in Utah. Het werd opgericht in 2016 en is een particulier bedrijf. Hun technologie biedt diepgaande inzichten in netwerkverkeerpatronen, inclusief versleuteld verkeer, zonder dat zogenoemde man-in-the-middle-ontsleuteling nodig is. De technologie wordt geïntegreerd in Sophos’ Adaptive Cybersecurity-ecosysteem, dat aan de grondslag ligt van alle producten en diensten van Sophos. 

De tool zal ook dienen als platform voor het verzamelen en doorsturen van gegevens van derden uit firewalls, proxies, vpn's en andere bronnen. Deze extra lagen van zichtbaarheid en opname van gebeurtenissen moeten de opsporing van bedreigingen, ‘threat hunting’ en de respons op verdachte activiteiten verbeteren.

Sophos gaat Braintrace's ndr-technologie inzetten als een virtuele machine, die data krijgt vanuit traditionele observatiepunten, zoals een switched port analyzer (span-poort) of een netwerk test access point (tap). Zo kan zowel inkomend en uitgaand verkeer als verkeer tussen servers geïnspecteerd worden.

Dat moet dan weer helpen bedreigingen te ontdekken binnen elk type netwerk (inclusief versleutelde netwerken) en dienen als aanvulling op de decoderingsmogelijkheden van Sophos Firewall. De technologie werkt met een verscheidenheid aan machine learning-modellen die zijn getraind om verdachte of kwaadaardige netwerkpatronen te detecteren, zoals verbindingen met Command and Control (C2) servers, laterale bewegingen en communicatie met verdachte domeinen.

Managed threat response

Als onderdeel van de overname zijn ontwikkelaars, datawetenschappers en beveiligingsanalisten van Braintrace toegetreden tot Sophos managed threat response en rapid response-teams. Die diensten van Sophos zijn snel gegroeid, waardoor het bedrijf nu een grote mdr-aanbieder is met meer dan vijfduizend klanten.

Hoeveel Sophos voor Braintrace op tafel legt, wordt niet meegedeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-23T10:28:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.