Ivanti neemt beveiliger Risksense over

Dit artikel delen:
Partners handen

Het Amerikaanse Ivanti, gespecialiseerd in werkplekbeheer, heeft het eveneens Amerikaanse Risksense overgenomen. Het bedrijf is een pionier op het gebied van risk-based vulnerability-management en -prioritisering.

Met de overname zet Ivanti een volgende stap in de proactieve, risicogebaseerde benadering van patchbeheer.  De oplossingen die voortkomen uit de samenwerking moeten de gemiddelde tijd verkorten om cyberdreigingen te detecteren, te ontdekken, te verhelpen en erop te reageren. Daarbij gaat het met name om kritieke kwetsbaarheden die gekoppeld zijn aan of geassocieerd worden met ransomware. 

Samen voorzien Ivanti en Risksense beveiligings- en it-teams van context en informatie over de blootstelling aan kwetsbaarheden die actief worden uitgebuit. Hierbij wordt gekeken of deze kwetsbaarheden gekoppeld zijn aan ransomware. Vervolgens kunnen ze verholpen worden.

Ivanti heeft al de ‘RiskSense Vulnerability Intelligence’ en ‘Vulnerability Risk Rating’ geïntegreerd in zijn ‘Neurons for Patch Intelligence’. Deze prioriteren en kwantificeren risico's op basis van factoren zoals dreigingsinformatie, in-the-wild exploit trends en validatie door beveiligingsanalisten. Deze functie wordt standaard geleverd bij iedere klant van Neurons for Patch Intelligence.

‘Ongepatchte kwetsbaarheden blijven een van de meest voorkomende infiltratiepunten binnen de ecosystemen van organisaties’, zegt Srinivas Mukkamala, directeur van Risksense. ‘We zijn toegewijd aan de wereldwijde strijd tegen ransomware en geloven dat de combinatie van risicogebaseerde prioritering van kwetsbaarheden en geautomatiseerde patch-intelligentie organisaties helpen om hun blootstelling te verminderen en een grote impact te hebben in de wereldwijde cyberspace.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-10T13:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.