Overname van Avast door NortonLifeLock vindt doorgang

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

De plannen van cyberbeveiliger NortonLifeLock (voorheen Symantec) om branchegenoot Avast over te nemen, zijn concreet. Het Tsjechische bedrijf maakt binnenkort deel uit van NortonLifeLock. De deal heeft een waarde van 8,6 miljard dollar aan cash en aandelen.

Het was de Wall Street Journal die enkele weken geleden de kat de bel aanbond en de onderhandelingen tussen Avast en NortonLifeLock wereldkundig maakte. Daarop bevestigden de partijen dat ze inderdaad aan het praten waren. Die gesprekken zijn nu vruchtbaar gebleken: Avast en NortonLifeLock vloeien samen, gaan zo’n vijfhonderd miljoen klanten bedienen en 3,5 miljard dollar omzet draaien. 

Voor NortonLifeLock, twee keer zo groot als Avast, biedt de overname een kans om meer voet aan de grond te krijgen op de markt voor consumenten, thuiswerkers en kleine bedrijven. Een gecombineerd bedrijf maakt bovendien de weg vrij voor een groter budget.

NortonLifeLock, dat zijn hoofdkwartier heeft in Arizona, heette tot 2019 Symantec. In dat jaar werd de afdeling Enterprise Security verkocht aan chipbakker Broadcom. De rest van het bedrijf verkoopt nu vooral Norton-antivirus-producten en LifeLock-software, een tool om identiteitsdiefstal te voorkomen. In de toekomst wil beide partijen inzetten op het verkopen van elkaars producten. 

Avast werd een dertigtal jaar geleden opgericht in Praag, onder de naam Alwil. De twee stichters, Pavel Baudiš and Eduard Kučera, hebben ruim een derde van de aandelen in handen. Private equity-fonds CVC heeft een kwart in handen, de rest van het papier is beursgenoteerd in Londen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-11T10:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.