Identiteitsspecialist Signicat koopt Litouwse Dokobit

Dit artikel delen:

De Noorse identiteitsspecialist Signicat, die in april 2020 haar Nederlandse branchegenoot Connectis uit Rotterdam overnam, lijft Dokobit uit Litouwen in. Het overnamebedrag wordt niet bekend gemaakt.

Met de acquisitie van deze Baltische specialist in digitale ondertekening versterkt het Noorse bedrijf zijn vooraanstaande positie op de Europese markt voor regtech. Eerder dit jaar kocht Signicat al haar landgenoot Encap Security en het Spaanse ElectronicI Dentification (eID). Deze acquisities zullen het bedrijf uit Trondheim in staat stellen zijn groeitempo vol te houden. Vorig jaar was de omzet al van 24 miljoen euro naar 42 miljoen euro gestegen.

Door de acquisitie van Dokobit kan Signicat een breder pakket aan oplossingen bieden voor de gehele levenscyclus van digitaal ondertekende documenten. Dokobit valideert ook elektronische zegels. Het bedrijf uit Litouwen is marktleider in de Baltisch staten. Doel is ook elders in Europa te expanderen. Door gebruik te maken van Signicat’s tools voor elektronische identificatie kan Dokobit sneller nieuwe oplossingen voor elektronische ondertekening ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-31T08:52:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.