Europa wakkert investeringen in security aan

Dit artikel delen:

De Europese Commissie onderzoekt of een platform is op te zetten om meer investeringen aan te trekken in de Europese markt voor cybersecurity. De European Cyber Security Organisation (ECSO) en de European Investment Advisory Hub zetten daarvoor een haalbaarheidsstudie op.

De studie, die de basis legt voor een Europees platform voor investeringen in cyberbeveiliging, onderzoekt hoe grote internationale investeerders naar Europa zijn te lokken. Ook zullen verschillende opties worden geanalyseerd om kleine en middelgrote cyberbeveiligingsbedrijven te ondersteunen, zodat zij kunnen opschalen, in Europa kunnen blijven en op de wereldmarkt kunnen concurreren. Daarnaast wordt bekeken hoe particuliere investeringen zijn aan te moedigen. 

De European Investment Advisory Hub is een gezamenlijk adviesinitiatief van de Europese Investeringsbank (EIB) en de Europese Commissie. ‘Digitalisering is nu al van cruciaal belang voor ons concurrentievermogen, onze productiviteit en het scheppen van werkgelegenheid. En dat zal in de toekomst nog meer het geval zijn. Als digitalisering op de juiste manier wordt aangepakt, kan zij ook van cruciaal belang zijn voor de aanpak van de klimaatverandering’, zegt Kris Peeters, vicevoorzitter van de EIB. ‘Zoals de recente ransomware-aanvallen hebben aangetoond, kunnen we een hoge prijs betalen als we digitale bedreigingen niet serieus nemen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-08T09:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.