Veiligste cryptowallet gaat internationaal

Dit artikel delen:

De Leuvense startup Ngrave start met de verdeling van hun ‘meest veilige cryptowallet ooit’ naar een tachtigtal landen. Hun 'portefeuille' blijft altijd offline.

Bij de verhandeling van cryptomunten gaat het om veel geld, en dan kan je het maar best veilig aanpakken. Dat is het verhaal van het Belgische beveiligingsbedrijf Ngrave. Het biedt met Zero naar eigen zeggen de veiligste crypto-portefeuille ter wereld. Het is namelijk de enige met een EAL7-certificaat.

Bovendien werkt Zero, een toestel dat wat lijkt op een smartphone, per definitie offline. De touchscreen-wallet functioneert namelijk zonder wifi, bluetooth, usb of nfc-technologie om cryptomunten te raadplegen of verhandelen. Via qr-codes wordt er gecommuniceerd met de app die transacties kan opnemen.

Crowdfunding

Hoeveel toestellen ter waarde van zowat vierhonderd euro aan de man zijn gebracht, deelt het bedrijf niet mee. Wel zijn een paar honderd toestellen al verpakt, terwijl een paar duizend andere toestellen zo goed als klaar zijn. De interesse is sowieso internationaal. Op hun blog spreken ze over ongeveer tachtig landen. Momenteel is de Ngrave-webshop evenwel gesloten voor nieuwe bestellingen.

Ongeveer anderhalf jaar geleden kondigde het bedrijf aan dat ze via een crowdfundingcampagne geld wilden ophalen om hun wallet op de markt te kunnen brengen. Er werd gerekend op een opbrengst van 25.000 euro, maar uiteindelijk kon het bedrijf vier ton ophalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-04T11:42:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.