Nationale Wasstraat komt naar België

BelgiumIX-klanten kunnen de anti-DDoS-dienst gebruiken

Dit artikel delen:

Interconnectieplatform BelgiumIX en de Nederlandse nationale beheersorganisatie internet providers (NBIP) werken samen om de Nationale Wasstraat naar België te brengen. De NaWas is een platform waarmee organisaties DDoS-aanvallen kunnen afwenden.

NaWas is de Nederlandse 'Nationale Wasstraat' tegen DDoS-aanvallen. Deze zorgt ervoor dat, tijdens een aanval, alle verkeer naar de getroffen ip-adressen wordt omgeleid en gefilterd. Vanaf nu kunnen ook klanten van BelgiumIX de dienst gebruiken. Het bedrijf heeft vandaag een tiental datacenters draaien in België, voornamelijk rond Brussel, Antwerpen en Gent.

Sinds 2014

De Nationale Wasstraat bestaat in Nederland sinds 2014. Hij is ontwikkeld in samenwerking met koepelorganisatie voor hostingbedrijven DHPA, en internetknooppunten AMS-IX en NL-IX. Kleine, middelgrote en grote internetproviders maken ervan gebruik.

In vergelijking met individuele lokaal draaiende oplossingen, kan de wasstraat veel meer dataverkeer verwerken zonder dat providers zelf hardware moeten aankopen en al deze connectiviteitscontracten voor het overvloedige dataverkeer zelf moet afsluiten. Veel aanvallen zijn ook zo groot dat doorsnee-isp's deze niet kunnen verwerken. Alleen al het afgelopen jaar verwerkte de NaWas ongeveer 1.600 aanvallen. Bij sommige daarvan werd het netwerk gebombardeerd met meer dan 300 Gbps aan data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-21T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.