Trustbuilder in handen van Franse InWebo

Dit artikel delen:
vlaggen

De Belgische identity and access management (iam)-provider Trustbuilder is overgenomen door zijn Franse branchegenoot InWebo Group. Ceo en oprichter Frank Hamerlinck wordt lid van het dagelijkse bestuur van InWebo Group.

inWebo Group werd opgericht in april 2021 toen Essling Expansion, het groei-aandelenfonds van de Franse vermogensbeheerder Essling Capital, de reorganisatie leidde van het kapitaal van multi-factorauthenticatie-specialist InWebo Technologies uit Parijs. Essling deed dat samen met twee andere minderheidsinvesteerders, Bpifrance en Entrepreneur Invest. 

Met Essling Expansion als meerderheidsaandeelhouder en Olivier Perroquin als topman, zette InWebo Group een plan in gang om een wereldwijd cybersecurity-saas-platform uit te bouwen dat zich richt op digitale identiteit, toegangsbeheer en gegevensbescherming. Het bedrijf wordt uitgebouwd via een buy & build-strategie en Trustbuider is daarbij de nieuwste scalp. 

TrustBuilder is, samen met InWebo, nu een van de twee vlaggenschepen van de groep. InWebo richt zich op multi-factorauthenticatie, TrustBuilder ontwerpt iam-oplossingen.

Perroquin wijst er op dat de productportfolio’s van beide bedrijven meerdere synergiën opleveren: ‘Die zijn complementair. Dit biedt elk bedrijf een onmiddellijk bereik van nieuwe functionaliteiten, en een sterke basis voor de toevoeging van nieuwe functies.’

Frank Hamerlinck blijft ceo van Trustbuilder en wordt tevens lid van de directie van InWebo Group. Hij was medeoprichter van saas-bedrijf Porthus, dat in 2010 werd overgenomen door Descartes, en was ook medeoprichter van NG Data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-12T11:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.