Acht tellen voor Israëlische overheid na cyberaanval

Dit artikel delen:

Israëlische overheidssites, waaronder diverse ministeries en die van de premier Naftali Bennett, zijn gisterenavond plat gegaan na een massale ddos-aanval. Nadat enige tijd toegang onmogelijk was, konden de sites vrij snel weer in de lucht komen.

Het Israëlische dagblad Haaretz haalt een bron binnen het ministerie van Defensie aan, die de cyberaanval de grootste uit de geschiedenis van zijn land noemt. Aangenomen wordt dat een statelijke actor of een grote organisatie achter de aanval zat. Duidelijke sporen ontbraken evenwel.

Behalve Rusland laat ook Iran, een uitgesproken vijand van Israël, zich op dit gebied niet onbetuigd. Israëlische defensie-autoriteiten bestuderen momenteel de omvang van de schade. Ook wordt gekeken of strategische websites en andere infrastructuur van de overheid zoals nutsbedrijven doelwit van de aanval waren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-15T12:39:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.