Chinese hackers plunderden Covid-kassen

Dit artikel delen:
Chinese vlaggen

Chinese hackers hebben volgens de Amerikaanse veiligheidsdienst sinds 2020 tientallen miljoenen dollars aan Amerikaanse Covid-gelden gestolen. De dienst bevestigt een bericht van NBC News dat een hackersgroep die bekend staat als APT41 of Winnti, hiervoor verantwoordelijk is.

Volgens Reuters bestaat APT41 uit een groep cybercriminelen die niet alleen financiële motieven heeft maar ook voor de Chinese overheid klussen doet. In 2019 en 2020 heeft het Amerikaanse Openbaar Ministerie verschillende leden van deze groep hackers aangeklaagd wegens spionage. Meer dan honderd Amerikaanse bedrijven waaronder software-ontwikkelaars en telecom-operators, werden daarvan het slachtoffer.

Ook de Canadese tak van Amnesty International zegt de dupe te zijn geworden van een cyberaanval die door de Chinese overheid is betaald. In de systemen van Amnesty is gericht gezocht naar Chinese activisten en relaties in China en Hong Kong. Niet-Chinezen bleven buiten schot. De hack leidde ertoe dat Amnesty in Canada bijna drie weken offline was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-06T10:02:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.