Cyberaanval bij SD Worx in Verenigd Koninkrijk

Dit artikel delen:

Het Europese hr- en payrollbeheerbedrijf SD Worx is in het Verenigd Koninkrijk getroffen door een cyberaanval. Hierdoor werd het gedwongen de it-infrastructuur voor zijn payroll- en hr-diensten in die regio af te sluiten.

Het bedrijf informeerde maandag zijn klanten dat zijn Britse en Ierse divisie het doelwit was geweest van een cyberaanval. ‘Ons beveiligingsteam heeft gisteravond malicious activiteiten ontdekt in ons gehoste datacenter’, aldus het bedrijf in een advies aan de klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

SD Worx geeft aan meteen actie te hebben ondernomen door proactief zijn systemen en servers te isoleren om extra schade te voorkomen. Bijgevolg is het klantenportaal voor SD Worx in het Verenigd Koninkrijk momenteel ontoegankelijk, hoewel de inlogportalen voor andere Europese landen normaal functioneren.

‘Geen ransomware’

SD Worx, is van oorsprong een Belgische bedrijf, maar fungeert meer en meer als Europese groep. Het is, mede ten gevolge van overnames, actief in 26 landen, voornamelijk dus in Europa. Het stelt meer dan 7.000 mensen tewerk en berekent de lonen van ongeveer 5,2 miljoen werknemers in 82.000 bedrijven. Hiermee behoort het, naar eigen zeggen, wereldwijd tot de top vijf.

Als hr-adviseur verwerkt SD Worx onder meer persoonlijke data als namen, adressen, geboortedata, telefoonnummers, bankrekeningnummers en evaluaties van werknemers. Maar in een verklaring aan vakpublicatie BleepingComputer stelt het bedrijf dat de aanval geen ransomware betrof en dat er momenteel geen aanwijzingen zijn dat er gegevens zijn gecompromitteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-11T16:06:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.