Thales sluit deals cloud-encryptie met Oracle en Intel

Dit artikel delen:

In enkele dagen tijd sluit Thales overeenkomsten met Oracle en Intel voor de inzet van CipherTrust voor datamanagement. Dit is een dienst waarmee organisaties de regie krijgen over de versleuteling van hun gegevens die in de cloud staan en daarmee niet meer afhankelijk zijn van de encryptie die cloudleveranciers aanbieden. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker datasoevereiniteit en andere compliancedoelen bereiken.

Het Franse technologiebedrijf regelde dat zijn dienst voor extern sleutelbeheer, CipherTrust Cloud Key Management, beschikbaar is in Oracle Cloud Infrastructure. Gebruikers kunnen ermee de encryptiesleutels opslaan en beheren buiten deze cloudinfrastructuur terwijl de versleutelde data zelf wel in de cloud staan. Deze 'hold-you-own-key'-functionaliteit geeft hun de mogelijkheid om te voldoen aan lokale eisen en wetgeving en dit aan te tonen bij toezichthouders.

Met Intel ontwikkelde Thales een nieuwe dienst voor integrale databeveiliging, eveneens gebaseerd op CipherTrust. Deze wordt gecombineerd met de op cryptografie gebaseerde confidential computing-technologie van Intel en de attestation-dienst Intel Trust Authority. Normaal gesproken voorkomt de attestatie-dienst dat workloads worden ontsleuteld buiten Intel-omgevingen waarvan de encryptiesleutels worden beheerd door de cloudprovider. Door de combinatie met CipherThrust blijft het attestatieprincipe behouden terwijl het sleutelbeheer bij de gebruiker komt te liggen. Dit geeft deze organisatie de regie over databeveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-22T17:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.