Yahoo in zee met Intigriti voor bug bounty-programma

Dit artikel delen:

Internetbedrijf Yahoo gaat een samenwerking aan met Intigriti, specialist op het gebied van crowdsourced beveiliging. Het Europese securityplatform rolt samen met Yahoo een nieuw bug bounty-programma uit. Ook e-sports komen in het programma terecht.

Bijna zeventig toepassingen van Yahoo vallen onder het nieuwe programma, waaronder Yahoo's webdomeinen, api's en zoekservices, Yahoo Shopping, Yahoo Mail en de mediamerken Yahoo News en Yahoo Sports. ‘Na Intel, Microsoft en Ubisoft is het opnieuw een grote speler die voor ons als Europese partij kiest', stelt Inti De Ceukelaire, chief hacker officer bij intigriti.

Yahoo's bug bounty-programma zal worden gehost door Intigriti en openstaan voor de 75.000 ethische hackers die zijn geregistreerd op het cyberbeveiligingsplatform, samen met iedereen die wil deelnemen. ‘Het is de eerste keer dat een bug bounty-programma zijn intrede maakt in e-sports, waarmee we denken een groter publiek, zoals studenten en consultants, warm te maken voor ethisch hacken op échte targets’, aldus De Ceukelaire.

Uitbetalingen

Bounty-uitbetalingen onder het nieuwe Yahoo-programma vinden plaats op een schaal die evenredig is met de potentiële impact. Onderzoekers kunnen tussen de honderd en vijfhonderd dollar verdienen voor ‘laaggewaardeerde’ kwetsbaarheden, tot tienduizend dollar voor hooggewaardeerde gebreken en tussen de tien- en vijftienduizend dollar voor ontdekte kritieke problemen. ‘De uitbreiding van ons bug bounty-programma met Intigriti geeft ons een groter bereik naar de wereldwijde ethische hackersgemeenschap’, stelt Arjun Govindaraju, technical principal en security engineer bij Yahoo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-28T11:03:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.