Mobiliteitsapp traceert mobiliteit

File

In het kader van het project Transmob, een initiatief van het VIM (Vlaams Instituut voor Mobiliteit) is een mobiliteitspanel begonnen met het monitoren van hun verplaatsingen. De verzamelde data zullen belangrijke inzichten opleveren die kunnen leiden tot de ontwikkeling van nieuwe, slimme mobiliteitsoplossingen. Ook verscheidene Antwerpse bedrijven hebben zich geëngageerd in het project.

Om te achterhalen welke informatie er juist nodig is om ons op een slimmere manier te kunnen verplaatsen, zullen een vijfhonderdtal personen zich gedurende minstens tien dagen laten traceren via een app.

Dit mobiliteitspanel bestaat uit mensen die zich regelmatig in en rond Antwerpen verplaatsen. Om deel te nemen volstaat het om de Transmob app te installeren op de smartphone. Vanaf dan worden alle verplaatsingen automatisch gelogd. Daarnaast kan de gebruiker manueel informatie ingeven over uitgaven zoals de aankoop van een parkeerticket, het gebruik van een deelfiets, et cetera. Door de app te verwijderen, wordt de verbinding verbroken. De deelnemers maken kans op leuke prijzen zoals smartwatches en fitbits. De dataverzameling loopt tot eind juni.

Koen Valgaeren, algemeen directeur van het VIM: 'Met Transmob willen we onder andere achterhalen in welke mate ontwikkelaars de verkregen data kunnen gebruiken bij het ontwerpen van nieuwe tools die het gemak van een mobiliteitskaart combineren met een realtime informatieaanbod, rekening houdend met files, weersomstandigheden, et cetera.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-11T11:12:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.