Bpost neemt Amerikaanse e-commmerce-specialist over

Webwinkel

Bpost neemt de Amerikaanse logistieke dienstverlener Radial over. Het bedrijf betaalt er zo’n zevenhonderd miljoen euro voor. De overname moet de positie van Bpost in de e-commerce versterken.

Radial is een privébedrijf dat eigendom is van de investeringsfondsen geassocieerd met Sterling Partners en Longview Asset Management. In 2016 verwerkte Radial meer dan 306 miljoen artikels voor haar retailklanten via 24 distributiecentra (fulfillment centers). Radial biedt zijn klanten orderverwerking- en transportopties, intelligente fraudedetectie, betalings- en belastingsystemen en gepersonaliseerde klantendienstverlening. Het heeft bijna zevenduizend mensen op de loonlijst staan en werkt voor onder andere Ralph Lauren, Godiva en Adidas.

‘Ik ben heel trots op deze overname’, zegt Bpost-ceo Koen Van Gerven. ‘Ze betekent een grote sprong voorwaarts voor Bpost en is van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd. Ik ben ervan overtuigd dat het aanbieden van geïntegreerde en naadloze logistieke oplossingen voor e-commerce onze Amerikaanse en Europese klanten zal helpen om hun bedrijven te laten groeien. De expertise en de competenties van de medewerkers van Radial zijn een unieke toevoeging voor Bpost en zullen helpen om een leider te worden binnen de e-commerce logistiek.’ 

Bpost is in de V.S. al actief via de pakketvervoerder Landmark Global. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-09T10:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.