VUB-prijs voor Luc De Vuyst en Pieter Ballon

De Vrije Universiteit Brussel reikt de Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie uit aan de professoren Luc De Vuyst en Pieter Ballon. De eerste is gewoon hoogleraar in de industriële microbiologie en voedingsbiotechnologie. De tweede directeur van de onderzoeksgroep SMIT (Studies on Media, Innovation and Technologies) en autoriteit op het gebied van smart cities.

De prijs wordt sinds 2012 uitgereikt door de onderzoeksraad van de VUB aan onderzoekers die door hun engagement en gedrevenheid een sterke maatschappelijke uitstraling hebben. Aan de prijs is een som verbonden van 150.000 euro voor elke laureaat die voor een of meerdere onderzoeksprojecten gebruikt kan worden.

Professor Pieter Ballon is directeur van de onderzoeksgroep SMIT (Studies on Media, Innovation and Technologies). In 2017 werd hij aangesteld als allereerste ambassadeur Brussel Smart City. Hij is ook de internationaal secretaris van het European Network of Living Labs. Sinds 2009 doceert hij Communicatiewetenschappen aan de VUB. Hij schreef ook het boek ‘Smart Cities, hoe technologie onze steden leefbaar houdt en slimmer maakt’.

Professor Luc De Vuyst is gewoon hoogleraar in de industriële microbiologie en voedingsbiotechnologie. In 1994 richtte hij aan de VUB de onderzoeksgroep IMDO op, waar hij tot op vandaag hoofd van is. IMDO’s onderzoek spitst zich onder meer toe op spontane fermentatieprocessen (bij bijvoorbeeld zuurdesem, vlees, cacao, koffie, groenten en zure bieren).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-28T10:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.